Ακαδημίες Μπάσκετ | Ποια να επιλέξω;

Ακαδημίες Μπάσκετ | Ποια να επιλέξω;

Με τόσες πολλές επιλογές για τις ακαδημίες, η εύρεση του σωστής μπάσκετ για τον γιο ή την κόρη σας μπορεί να είναι δύσκολη. Παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε μια σωστή επιλογή:

  • «Το μαθησιακό περιβάλλον είναι το κλειδί. Τα μέλη του προσωπικού δημιουργούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον  για την καθοδήγηση και την την επένδυσή τους στα παιδιά και τον τρόπο που μιλούν και προπονούν.” «Ρωτήστε τον εαυτό σας τι χρειάζεται ο γιος ή η κόρη σας. Πιστεύουμε ότι μια ακαδημία μπάσκετ είναι το μέρος για να αναπτυχθεί η αυτοπεποίθηση ενός παιδιού, αλλά και άλλες αρετές. Ειδικά όταν αναπτύσσετε μια νέα δεξιότητα, όπως είναι το μπάσκετ, καλό είναι να επιλέξτε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνονται οι νέοι παίκτες. Δεν είναι όλες οι ακαδημίες ίδες. Το καλύτερο μέρος για να αναπτυχθεί είναι σε ένα περιβάλλον όπου σου δίνεται χάρη για λάθη, υπάρχει ευγενική διόρθωση και θάρρος να συνεχίσεις. Η αυτοπεποίθηση δε θα αναπτυχθεί σίγουρα σε ένα περιβάλλον κριτικής, τελειομανίας και/ή απάθειας.

 

  • Ένα άλλο βασικό στοιχείοείναι η κατανόηση της φιλοσοφίας μιας ακαδημίας ή ενός camp σχετικά με την ανάπτυξη ταλέντων. Yπάρχουν πολύ διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι ακαδημίες αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη ταλέντων. Μερικοί πιστεύουν στο να μαζεύονται και να παρακολουθούν μια διάλεξη ενός ειδικού, όπως ενός επαγγελματία παίκτη. Αυτό μπορεί να είναι απλά για την εμπειρία να δεις έναν «διάσημο» αθλητή. Ορισμένα camp παρέχουν κάποια ανάπτυξη δεξιοτήτων με αρκετό χρόνο για να παρακολουθήσουν τους παίκτες του κολεγίου τους να ανταγωνίζονται. Τελικά, θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε από την εμπειρία και την επένδυση. Εάν το παιδί σας θέλει να γίνει παίκτης μπάσκετ κάποια μέρα, πιστεύουμε ότι η εύρεση μια ακαδημίας μπάσκετ με σοβαρή εκπαίδευση δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας.  Πιστεύουμε ότι το ταλέντο αναδεικνύεται όχι μέσω της παρακολούθησης αλλά μέσω της πράξης.

 

  • Όταν μπαίνουμε σε ένα γυμναστήριο, θέλουμε να δούμε ένταση, μάθηση, ενθουσιασμό, με προπονητές και μαιθητές πλήρως αφοσιωμένους. Οπότε καλό είναι οι γονείς να κάνουν πριν μια βόλτα από τις ακαδημίες και να παρατηρούν κάποια πράγματα και να μιλούν με τους προπονητές και τους υπεύθυνους